Over Ecovata

Het doel van Stichting Ecovata is het uitdragen van het evangelie van Jezus Christus, met name door muziek.

Ecovata werd in september 1988 opgericht om de belangen van de christelijke band Target te behartigen. Na de afscheidsconcerten van Target in november 1991 is de stichting zich gaan toeleggen op de ondersteuning van bedieningen van diverse gospelbands en -artiesten uit Nederland en België. Dat gebeurde voornamelijk door het uitbrengen en distribueren van muziek op CD, en de organisatie van gospelconcerten en praise-avonden. 

Vanaf het jaar 2000 zien wij een sterke vernieuwingsbeweging van Gods Geest binnen de christelijke muziek uit de Lage Landen, met als gevolg een opmerkelijke groei en professionalisering van diverse nieuwe artiesten, o.a. Gerald Troost (2001), Kees Kraaijenoord en Inside Out (2003), Sela (2005), Matthijn Buwalda (2006),The Psalm Project, Sharon Kips en Christian Verwoerd (2009), Reyer (2014), De Oden van Salomo (2014) en Asarela (2020).

Na een korte periode van sterke uitbreiding van ons werk met distributie van buitenlandse gospel, christelijke films en boeken zijn wij in april 2018 teruggekeerd naar onze oorspronkelijke bediening: dienstverlening aan christelijke muzikanten uit de Lage Landen.